Момче се удави в река Росица 17-годишният младеж е от великотърновското село Ресен

Турция намали военната служба на шест месеца

Шоколадовото изкушение Лаис Рибейро

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде на работно посещение в Черна гора

Прокуратурата поиска задържане под стража за седемте обвинени за трафик на мигранти

ДПС няма да участва в консултации за партийните субсидии

Евакуираха 15-хиляден град в Япония заради опасност от свлачища

Цената на биткойна надхвърли 12 000 долара

Торнадо издуха яхтено пристанище пред погледите на ужасени туристи (ВИДЕО)

Вижте Кайли Дженър без грим и с очила (СНИМКИ)

Клиент буйствал в хотел в Търново Строшил лампа и врата в туристическия обект

Войнска кухня, отбрани блюда и целебни храни показват на фестивала „Вкусът на Средновековието“ в Търново Зрелищното събитие се организира на крепостта Царевец

Бус с нелегални мигранти катастрофира в Одрин, загинаха 10 души (ВИДЕО)

Дете оцеля по чудо след падане от осмия етаж

Безплатни работилници се организират за децата на Стара Загора

Проверяват всички спортни площадки и във В. Търново

Всички спортни съоръжения в дворовете и площадките за игра към великотърновските училища ще бъдат обстойно проверени. Със задачата ще се заеме общинска комисия, която ще бъде сформирана през следващата седмица. Това обяви заместник-кметът по устройство на територията и развитието проф. Георги Камарашев. Той присъства на среща между директорите на учебните заведения в общината и ръководството на общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”.

Подобна обстойна проверка бе извършена през лятото на 2013 г. Тогава комисия, излъчена от Община Велико Търново, обходи всички училищни бази. Като второстепенни разпоредители с бюджетни средства, носещи отговорност за състоянието на материалната база, директорите получиха предписания за всеки конкретен проблем, а локалните нередности бяха отстранени.

Пред директорите заместник-кметът проф. Георги Камарашев каза още, че ще помогне за осигуряването на още по-ефективен пропускателен режим и контролна дейност в учебните бази. За целта ще се търси и съдействието на Районното полицейско управление.

Друга от обсъжданите теми бе свързана с делегираните бюджети, като директорите се обединиха около мнението, че Общината винаги е осигурявала необходимите средства за фонд „Работна заплата” и за отоплението през зимния сезон. Директорът на образователната дирекция Пенка Игнатова напомни на училищните ръководства, че трябва своевременно да отразят промените в броя на учениците, за да могат те да бъдат отразени при изчислението на делегираните бюджети за 2016 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.