24- годишен треньор по мотокрос е най- младият общински съветник във В. Търново

Треньор по мотокрос е най- младият общински съветник във Велико Търново. Страстта на 24- годишния Георги Недев към моторите се зародила още в училище. Тогава започва да се занимава усилено с мотоциклетизъм, главно с мотокрос и ендуро. “Това е много скъп спорт за практикуване. Много трудности съм видял през всичките тези години, но това не попречи на желанието ми да се развивам”, сподели той. Георги за първи път е участвал в състезание през 2009 год. в Елена. “Направих добър старт, движех се в челната петица, но на една от последните обиколки преди финала паднах и завърших на десета позиция. Въпреки това държах фронта до последно”, с усмивка си спомня той.

Посочва, че отначало родителите му били скептични по отношение на спортните му амбиции. След като видял обаче доброто му първо представяне, баща му се просълзил. “Постепенно родителите ми започнаха да ме подкрепят най- вече морално. Понякога се притесняват, че мога да получа травми, но успявам бързо да прекратя темата”, разказа Георги Недев.

Един от трудните моменти за него е било търсенето на спонсори. Бъдещият съветник ходел от врата на врата при местни бизнесмени да търси финансова подкрепа, за да продължи развитието си.

Едно от най- добрите му постижения е от последната година в Севлиево, въпреки че 5 месеца преди старта е претърпял операция на коляното. Пуснал се в клас за непрофесионалисти, за да си свери часовника. “За първия манш изтървах старта, защото той беше преместен. Имаше голям дъжд и решиха нашият клас да стартира по- рано. Аз не бях уведомен. Видях, че редицата стартира, облякох се бързо и влязох на трасето. Спряха манша 8 минути преди редовното време и бях на втора позиция, само на 300 м. от първия. По мои изчисления, щях да мина и него”, каза състезателят.

За втория манш стартирал заедно с всички и финиширал първи с категорична преднина. Случило се обаче нещо непредвидено. “Появиха се слухове, че съм тренирал в Америка. Истината е, че съм бил там, но единствено на бригада, а само преди два месеца бях хвърлил патериците. Твърдението беше абсурдно. Лично отидох и заявих, че не желая точки от този манш. Просто бях щастлив, че съм карал”, сподели Георги Недев. По негови думи да станеш шампион по мотокрос далеч не е лесна работа- трябва да си участвал във всички състезания и да събереш най- много точки.

Трудно му е да приеме, че няма нито един виден състезател, който е излязъл от Велико Търново, но надеждата му е в двете момчета, които тренира в момента. “В града нямаме пригодени за мотокрос трасета. За лични тренировки използвам места, които не са в Търново. Това е свързано с много разходи и въпреки това съм успявал да постигам неочаквано добри резултати. Сега се опитвам да напиша историята на този спорт в нашия град”, амбициран е Георги. Една от целите му като общински съветник е във Велико Търново да бъде изграден подходящ терен за този спорт, а младите надежди да покажат, че болярите са добри състезатели и мъжки момчета. По този начин мисли, че и търновци ще се запалят повече по мотокроса.

Неговият спортен клуб носи името “Six Sport”. “За моите възпитаници съм по- скоро ментор, отколкото треньор. За мен е удоволствие по време на състезания да им помагам да не мислят за нищо друго освен за старта”, обясни Георги. Често съветва своите състезатели, че за тях не е важна толкова победата, а да стигнат до финала, тъй като са в началото на състезателната си кариера. Самият той обаче признава, че чувството да си на почетната стълбичка е несравнимо.

Георги Недев бе избран влезе в Общинския съвет във Велико Търново с листата на ГЕРБ и чрез голяма преференциална подкрепа. “По време на предизборната кампания много хора от Дебелец ме питаха как да ме подкрепят, защото съм им помагал по един или друг начин. Лично аз не агитирах активно за себе си, а за общата кауза, затова и бях изненадан от резултата”, споделя той. Георги е и председател на областната структура на МГЕРБ. Любопитно е, че споделя страстта към китарата с предшественика си на този пост Деян Хаджийски.

Най- младият общински съветник в старата столица заяви, че ще опита да предаде от своята неизчерпаема енергия и позитивизъм на своите колеги от Общинския съвет. “Трябва да се стремим да бъдем по- добри и да взимаме полезни за Велико Търново решения”, категоричен е той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини