От понеделник температурите се повишават с 2-3 градуса

През нощта и утре ще бъде почти тихо. В равнините и низините ще се образуват мъгли, след обяд в повечето райони ще се разсеят, но в Дунавската равнина ще се задържат по-дълго. Повече слънце ще има в планинските райони. Минималните температури сутринта ще са между минус 1° и 4°, максималните – между 7° и 12°, в районите с трайна мъгла и по-ниски. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция "Фокус" дежурния синоптик Георги Цеков.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. На места в сутрешните часове ще е с ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 10° и 12°, колкото е приблизително и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. На места в сутрешните часове в по-ниските части ще е мъгливо. Вятърът ще е е слаб до умерен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

В понеделник ще се появи вятър от запад-северозапад и мъглите и ниската облачност ще са на по-малко места и ще се разсеят по-бързо. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса. По-късно през деня и през нощта срещу вторник в Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток и с него ще започне да прониква по-студен въздух. Облачността ще се увеличи и във вторник над по-голямата част от страната ще е значителна. В сряда ще остане предимно облачно, почти без валежи. Ще духа слаб източен, в Източна България до умерен североизточен вятър и температурите ще се понижат още.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето