С над 30 млн. лв. са намалели просрочените задължения на болниците

„Локо“ (Пд) се размина с грандовете в Лига Европа

Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет на 20 и 21 юни в Брюксел

Никола Саркози ще бъде съден за корупция

Липсват обтривки от ръцете на обвинения в стрелба след пиянски скандал военен следовател Според прокуратурата следователят Калоян Узунов и военният поркурор Спас Илиев са били много пияни, но не са им взети и алкохолни проби

4 години затвор за мъж, пребил непълнолетния си брат Инцидентът станал заради пари от продажба на мед

Екатерина Захариева: Ще бъде историческа грешка, ако Северна Македония и Албания не започнат заедно преговорите за присъединяване към ЕС

Йорданка Фандъкова днес провери работата по ремонта на ул. „Каменоделска“

Отслужиха заупокойна молитва за бедствието преди 5 години ЕИБ одобри проект за интегриране при извънредни ситуации и кризи

Министър Емил Караниколов: Офертата за Ф-16 се разглежда от експертните групи по министерства, най-вероятно ще я коментираме публично в петък

УЕФА връща Люпко у дома

Газов котлон опожари каравана

Кметът на Банско пръв започна препис на „История Славянобългарска“

Прокуратурата в Силистра разследва инцидента с изчезналото в Дунав момче

Марияна Николова обсъди с посланика на Индия у нас Пуджа Капур развитието на българо-индийските отношения

„Майчин дом“ осъден за паднал с бременни асансьор

Здравното заведение трябва да плати на Камелия Камбурова 75 000 лв.

Най-тежко пострадалата при пропадането на асансьора в „Майчин дом“ бременна жена спечели съдебната битка срещу здравното заведение. Върховният касационен съд е отхвърлил жалбата на болницата и решението, постановено от апелативните съдии, влезе в сила. „Майчин дом“ трябва да плати на пострадалата Камелия Камбурова 75 хил. лв. обезщетение.

Инцидентът стана на 2 март 2010 г. Заради скъсано въже асансьорът пропадна в шахтата, докато в него се возеха 12 души, 9 от които бременни жени след 7-ия месец. Асансьорът е бил за 6 души. Камбурова бе най-тежко пострадала – с два счупени крака, с увредени глезенни коленни стави, счупена подбердрица и раздробени пети.

След като прокуратурата не откри виновни за инцидента, няколко от пострадалите жени заведоха граждански дела. Делото на Камбурова е първото окончателно приключило.

Магистратите приемат, че ръководството на „Майчин дом“ е знаело за неизправност в асансьора, но въпреки това е проведен „Ден на отворени врати“. Що се отнася до претоварването, акушерка от болницата допуснала качването на повече от позволения брой хора в асансьора.

„Продължаваме да търсим справедливост не само за нас, но и за всички пострадали при подобни инциденти“, посочват от фондация „Асансьорна безопасност“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.