Сензацията “Лестър” поведе в Англия

Приказката за “Лестър” продължава с едноличното превземане на първото място във Висшата лига. Сензацията на сезона се настани комфортно на върха в класирането след 3:0 като гост срещу “Суонси”. Часове по-рано “Манчестър Сити” загуби навън с 0:2 от “Стоук”. До този кръг “Сити” беше лидер с равен брой точки с “Лестър”, но по-добра голова разлика. Сега “гражданите” се смъкнаха до трета позиция с 3 точки по-малко от новия водач и с една зад втория “Арсенал”. “Артилеристите” се изкачиха в таблицата благодарение на 3:1 над гостуващия “Съндърланд”, като отбелязаха и четирите гола чрез Джоел Кембъл, Арън Рамзи и Оливие Жиру, който порази по веднъж своята и чуждата мрежа.

Рекордната серия на Джейми Варди от “Лестър” да вкарва голове в 11 мача поред секна, но героят за 3:0 над “Суонси” бе съотборникът му Рияд Марез, блеснал с хеттрик. За третото попадение му подаде именно Варди, който не се изкуши да играе индивидуално.

“Сити” продължи негативното си представяне като гост на “Стоук”, където има само една победа от последните 8 мача. Колосът от Манчестър регистрира четвърта загуба като гост и бе повален от бойката чета на треньора Марк Хюз след два бързи гола до 15-ата мин на австриеца Марко Арнаутович.

Разочароваща събота преживя и другият манчестърски отбор. “Юнайтед” не успя да пречупи “Уест Хем” на “Олд Трафорд” и равенството 0:0 остави “червените дяволи” на четвърто място с равни точки с третия “Сити”. Други резултати: “Уест Бромич” - “Тотнъм” 1:1, “Уотфорд” - “Норич” 2:0, “Саутхемптън” - “Астън Вила” 1:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят