Без рокади на върха след 1:1 в Ловеч

Лидерът “Лудогорец” и третият в таблицата “Литекс” завършиха 1:1 в Ловеч и така “А” група ще посрещне последния си кръг за годината след седмица без промени на върха. Тимът от Разград не използва шанса да се откъсне пред втория “Левски”, който направи 0:0 срещу “Ботев” в Пловдив в другото съботно дерби. “Сини” и “зелени” остават с равни точки и с предимство за шампиона от резултатите в преките двубои.

Марселиньо откри щастливо за “Лудогорец” в 53-ата мин от пряк свободен удар, при който топката рикошира в стената, промени посоката си и влетя в мрежата на вратаря Винисиус Баривиера. “Литекс” отвърна с виртуозен гол с пета на капитана Страхил Попов, който изравни в 69-ата. Това бе първо попадение срещу разградчани след завръщането на Георги Дерменджиев на треньорския пост. Гостите завършиха с играч по-малко, тъй като реферът Ивайло Стоянов вдигна втори жълт картон на Йордан Минев за грубо нарушение в 78-ата мин.

За четвърти път Любко Петрович застана начело на “Литекс”, след като в сряда вечерта румънският треньор Лауренциу Регекампф се върна в Букурещ да поеме “Стяуа”. 68-годишният сърбин работи с “оранжевите” само два дни до дуела с шампиона.

“Жалко, че нямаше повече публика на стадиона - съжали Петрович. - Мачът стана супер. Първото полувреме “Лудогорец” игра по-добре, второто - ние. Равенството е най-справедливо, макар че можехме да вкараме втори гол. За първи мач съм доволен. Трябва да завършим годината както трябва.”

“Литекс” има още два мача, които са срещу “Левски”. Не се знае дали Любко ще остане след тях.

“Изиграхме добър двубой, но изпуснахме две точки и съжаляваме”, коментира колегата му Георги Дерменджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ