“Ботев“ и „Левски“ с 0:0 след 36 години

“Ботев“ и „Левски“ завършиха 0:0 след 36 г. без ялов мач. Последното нулево реми бе на 17 февруари 1979 г. Последваха 68 резултатни двубоя.

В „Коматева“ имаше рекордно малко зрители за дуел между „Ботев“ и „Левски“ - под 3000. А „сините“ се оказаха само около 200 души.

„Ботев“ се хвърли доста по-здраво, отколкото в миналия кръг срещу „Лудогорец“ (0:1 в Пловдив), но силите стигнаха само до почивката. Първото полувреме мина равностойно, а после „Левски“ налиташе повече. Но и на гостите явно липсваше свежест - тимът става жертва и на тежката програма, наложена кой знае защо от БФС. „Сините“ трябва да играят 4 пъти за 10 дни, като следващото от трите поредни гостувания е на „Литекс“ за купата във вторник.

За цял мач „Ботев“ няма шут в рамката, като единственият опасен удар мина до гредата - на Грегъри Нелсън в 4-тата минута. След почивката „канарчетата“ не погледнаха сериозно към вратата на госта, макар че искаха дузпа за неволна игра с ръка на Веселин Минев. „Сините“ бяха малко по-ефективни в създаването на опасности и стигнаха до 4 удара в рамката.

„Левски“ е с 1 победа от последните 4 мача. А атаката има 19 гола от 19 кръга - рекордно безсилие.

Гонзо отказа да говори

Вероятно ядосан, спортният директор на „Левски“ Георги Иванов отказа изявление след 0:0 с „Ботев“. Гонзо „прехвърли топката“ към Стойчо Стоев: „Нека говорят треньорите, чуйте тяхното мнение.“

Шефът на управата Иво Тонев пък не бе забелязан на стадиона, което рядко се случва.

Разочарованието на Иванов е естествено - отборът загуби 8 т. за 4 мача, а в предходните 8 двубоя изпусна само две. В хубавата серия точките явно бяха повече от класата, но пък в лошия период активът изглежда по-малко от класата - гостите бяха по-близо до победата в „Коматево“.

Засега няма дори клюки за смяна на Стоев, а и треньорът очевидно изстиска максимума от скромната селекция.

.Ако някой на 15 юли ми беше казал, че ще бъдем първи, щеше доста да ме развесели - логично заяви Стойчо. - И сега имахме същия проблем като през последните два месеца - липса на потенциал пред гола и на реализатор. Все им подвиквах да стрелят, да стрелят...“

„На фона на показаното ремито не е неуспех - каза треньорът на „Ботев“ Николай Костов. - Спечелихме точка и за първи път от вече 4 мача под мое ръководство не пуснахме гол. Доволен съм от напредъка в колективните действия, особено в защита. Но имаме куп проблеми в атака и играчи с изчерпани сили.“

Агитката на „Ботев“ чества с оригинална хореография и пиротехника 10-годишнината на фракцията „Лудата банда Кючука“. За клуба ще има поне 2000 лв. глоба, без да са платени предишни санкции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ