На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Самуил пети в топ 8 на безумните паметници

Начело е статуя на Кристиано Роналдо на португалския остров Мадейра

Паметникът на цар Самуил, който беше издигнат тази година до храма „Св. София“, е заел пето място в класация за паметници на известни личности, които изглеждат безумно. Класацията на американския сатиричен сайт cracked.com съдържа осем монумента от цял свят. „Очите на българския цар, които могат да погледнат в душата ти“, са осигурили участието на монумента на Александър Хайтов в нея.

От сайта се шегуват, че погледът на цар Самуил, който и у нас предизвика полемика, е в резултат на паранормално поглъщане на души. Според авторите на статияата царят е бил важен лидер в българската история, който разширява земите на империята до Албания, Сърбия и Гърция, докато държи Византия настрана. „Естествено, такъв страхотен владетел се нуждае от страхотна статуя, но също така тя трябва да показва, че Сам е имал и по-мека страна, която е била загрижена за доброто състояние на войниците си“, пише авторът.

На първо място е статуята на Кристиано Роналдо в родния му град в Португалия. След нея са бюст на бившия американски президент Джералд Форд на остров Макиниак, статуя на Стив Джобс, определен от сайта като „резултат от неуспешно или непълно телепортиране в начунофантастичен филм на ужасите“, паметник на руския учен Евгений Михаелис и казахстанския поет Абай Кунанбаев. Отличени са и монумент на Конфедерацията на ген. Нейтън Бедфорд Форд в Тенеси и статуя на актьора Том Круз.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.