Неизвестен открадна ръчно изработени от доброволци пейки от двора на болницата в Търново Преди три месеца 120 души изчистиха боклуците и храстите и облагородиха мястото

10 деца са пострадали в катастрофи от началото на годината в Търновско По 20 момчета и момичета на занятие преминават през площадките за пътна безопасност и приложно колоездене в село Балван

Отмъкнаха 840 шоколада от камион

Горски се надпреварваха за най-добър секач

Порой наводни Карлово

Пожарът в ТЕЦ „Марица изток” е овладян

Над 2 милиона пенсионери ще получат увеличение на пенсиите от 1 юли

Проверяват къщи за гости в Сепарева Баня

Сандански е домакин на конкурс за красота

70-годишен авджия простреля колега по време на нощен лов в Сливенско

Енджи Касабие с още един аборт след загубата на близнаците

Арестуваха издирван за изнасилване мъж в Елин Пелин

Градушка с размера на портокал падна в Сърбия

Взрив във военен склад в Казахстан наложи евакуация на населението

НАСА потвърди откритието на високо съдържание на метан в атмосферата на Марс

Отвлякоха и убиха животни в зоокът

Старозагорските минерални бани осиротяха, след като неизвестни злосторници отвлякоха и заклаха животните от местния зоокът.

Убити са две мъжки камерунски козички, които заедно с две женски бяха основна атракция за децата и възрастните гости на курортното селище. Зедно с тях вандалите са отмъкнали и зайци. Посегателството станало в петък вечер.

Вандалите са проникнали в клетките на животните посред нощ, като са скъсали оградната мрежа и са разбили катинарите. Следите от кръв издали, че козичките са били заклани на място. На сутринта гледачите повикали полицаите. Те направила оглед, но все още нямат представа кои са разбойниците и къде се намират. Женските козички са са спасили, защото са били бременни и отделени под ключ в друго помещение.

Зоокътът бе създаден преди 2 години от граждански клуб ЛИПА. Животните са дарение от граждани и НПО. Най-атрактивни бяха именно камерунските козички, наричани биокосачки. Те са умалени копия на обикновените кози, общителни са, палави и с весел нрав.

“Не мога да си представя кой нормален човек ще посегне на животинките. Ще трябва да сложим в зоокъта видеонаблюдение”, каза Олег Стоилов, председател на ЛИПА.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.