Отвлякоха и убиха животни в зоокът

Старозагорските минерални бани осиротяха, след като неизвестни злосторници отвлякоха и заклаха животните от местния зоокът.

Убити са две мъжки камерунски козички, които заедно с две женски бяха основна атракция за децата и възрастните гости на курортното селище. Зедно с тях вандалите са отмъкнали и зайци. Посегателството станало в петък вечер.

Вандалите са проникнали в клетките на животните посред нощ, като са скъсали оградната мрежа и са разбили катинарите. Следите от кръв издали, че козичките са били заклани на място. На сутринта гледачите повикали полицаите. Те направила оглед, но все още нямат представа кои са разбойниците и къде се намират. Женските козички са са спасили, защото са били бременни и отделени под ключ в друго помещение.

Зоокътът бе създаден преди 2 години от граждански клуб ЛИПА. Животните са дарение от граждани и НПО. Най-атрактивни бяха именно камерунските козички, наричани биокосачки. Те са умалени копия на обикновените кози, общителни са, палави и с весел нрав.

“Не мога да си представя кой нормален човек ще посегне на животинките. Ще трябва да сложим в зоокъта видеонаблюдение”, каза Олег Стоилов, председател на ЛИПА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини