Гъсти мъгли в 22 области на страната, температурите достигат 12 градуса

Днес ще бъде почти тихо. В равнините и низините ще има мъгла, след обяд в повечето райони ще се разсее, но в Дунавската равнина ще се задържат по-дълго. Повече слънце ще има в планинските райони. Максималните температури ще са между 7° и 12°, в районите с трайна мъгла и по-ниски. Атмосферното налягане съвсем слабо ще се понижи, оставайки значително по-високо от средното за месеца. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. На места в сутрешните часове ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 10° и 12°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. На места в сутрешните часове в по-ниските части ще е мъгливо. Вятърът ще е е слаб до умерен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Жълт код за мъгла е обявен в 22 области на страната. Областите, за които важи жълтият код са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Кърджали, Пазарджик, София, София-област, Благоевград, Кюстендил и Перник.

Жълтият код предупреждава хората да бъдат внимателни за големи области с мъгла, на места гъста. Може да се затруднят дейностите на открито и да се очаква затваряне на летища или забавяне на полетите, трудни условия за шофиране и удължаване на времето за пътуване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето