Верижна катастрофа на АМ „Тракия“ край Стара Загора

Новият шеф на фонд „Земеделие“: Служителите ни са в стрес, само трима от директорите са на работа

Най-малко 32 души са загинали от удари на мълнии в Северна Индия за един ден

Махат от КАТ първата регистрация на автомобили Паспорт за всяка кола, влизаща в България

Превозвач заплашва да остави Севлиево без междуградски транспорт Причината - липса на годишни винетки за автобусите

Григор Димитров падна с една позиция в световната ранглиста

Как човек сте, ако нямате селфи с морски пейзаж?

EK разработва пакет с помощи за Ирландия заради Брекзит

63-годишен англичанин се е удавил в морето в Бургас

САЩ ще изпратят астронавти на дългосрочна мисия на Луната

Маскирани нападнаха с пръчки участници в масов протест в Хонконг (ВИДЕО)

Румяна Бъчварова: Израел продължава да рекламира България като туристическа дестинация

Джулиан Асандж ще бъде екстрадиран в САЩ

Кристиян Бойков: Не съм хаквал НАП Цяла България се е обърнала срещу мен, оплака се компютърният специалист, задържан за кибератаката

99,98% избирателна активност на местните избори в Северна Корея

Фандъкова: София е част от мрежата на големи градове в Европа и света

София е част от мрежата на големи градове в Европа и света. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред БНТ във връзка с Конференцията за климатичните промени в Париж.

„Не сме толкова големи, но имаме важна част в тази мрежа. Събитието неслучайно беше наречено историческо, включително от президента на Франция Франсоа Оланд и от кмета на Париж Ан Идалго, която е инициаторът, защото за пръв път ние кметовете се включваме в обща конференция, насочена към борбата с климатичните промени”, заяви Фандъкова.

Тя посочи, че Столична община работи по тези теми от няколко години. „През 2011 г. София се включи към мрежата на европейските градове. От 2012 г. имаме програма, която изпълняваме с големите екологични проекти и всички останали в тази насока. Тази среща беше важна, защото заявихме ясно изискването към националните правителства, държавите, световните лидери да постигнат споразумения. Резултатите от нашата работа не се виждат днес по тази тема, но отговорността ни е голяма за бъдещето”, отбеляза Фандъкова.

Тя добави, че София е поела своите ангажименти. „Градовете са много важен фактор по темата за климатичните промени, защото имаме оперативни задачи на локално ниво”, уточни Фандъкова. Тя припомни, че тази година беше реализирано най-голямото екологично съоръжение в България – инсталациите за преработка на отпадъците с ясна заявка за рециклиране на над 50 % от отпадъците на големия град и производство на електрическа енергия и компост от голяма част от останалите отпадъци”, каза още Йорданка Фандъкова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.