На 16 юли 2019 да почерпят

„Левски“ с убедителен старт на новия сезон, юноша изработи три гола

България е в топ 20 по поскъпване на домовете

Вучич помоли Макрон за помощ по пътя към ЕС и за разрешаване на кризата с Косово

Трус от 3 по Рихтер разлюля Вранча

„Руска връзка” тресе коалицията в Италия Близък до “Лига” лобист търсел финанси от Кремъл

Ердоган: Турция се надява да организира съвместно с Русия производство на системи за ПВО

Частично лунно затъмнение в нощта на 16 срещу 17 юли

Плащаме на ЕС за пластмасовите опаковки Обсъждат нови приходи в бюджета на общността

ЕС одобри санкции срещу Турция заради сондажите в шелфа на Кипър

МВФ: Вдигнете възрастта за пенсиониране Работниците намаляват с 30% през следващите 30 години

Министерство на финансите: На 19 юли партиите ще получат втората част от държавната субсидия за 2019 г.

Частна здравна каса, ако има 500 000 желаещи Новата визия за бъдещето на осигурителния модел поставя повече въпроси и неясноти, отколкото решения

Русия и Украйна готвят голяма размяна на затворници

Ирак предаде на Русия 33 деца на членове на ИДИЛ

Ще има санкции за фирмите, които изпълняват ремонта на парка на НДК

Изпълнението на ремонта на парка на НДК вече излиза от срокове и задължително ще има санкции за фирмите. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред БНТ. „Предстои да уточним какви ще бъдат те. Много от проектите, по които работихме има забавяне, по същия начин ще се наложат санкции на фирмите”, заяви Фандъкова.

Кметът на София посочи, че цените за фирмите се определят с ясни прозрачни конкурси по Закона за обществените поръчки.”В по-голямата си част винаги съм доволна от това, че обществените поръчки се обжалват в съда и всъщност съдът решава кой е крив, кой е прав. Това означава потвърждение, намиране на проблем, който след това да бъде поправен. Всичко се прави от комисии, ясно е, че не ги правя лично аз тези поръчки”, подчерта Фандъкова. Тя отбеляза, че се спекулира много за цената и посочи, че тя може да се провери по план сметките. „Санкциите, които залагаме за фирмите, са много големи. Когато се работи, разбира се, че има проблеми. Връщаме фирмите да отстранят забележките, след приемането на обекта има 5 години гаранция, в който срок те отстраняват всичко за своя сметка. При това връщане се получава забавяне, а за това санкциите са огромни”, изтъкна Йорданка Фандъкова.

Във връзка с изчистеното парче от Берлинската стена, което се намира в парка при НДК, от служители на Столична община Фандъкова обясни, че тази самоинициатива на служителите е недопустима. „Слава Богу, в Музея за история на София имаме реставратори и добри професионалисти, които веднага се ангажираха постепенно да го възстановят. Те ще почистят мястото внимателно по правилата на реставрацията, за да имаме този паметник, във вида, в който е получено”, допълни Фандъкова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.