Лека кола и микробус се удариха челно на Е-79 край Благоевград

Лек автомобил и бус се удариха челно на главен път Е-79 край Благоевград, няма пострадали, но са нанесени големи материални щети, предаде БГНЕС.

Пътният инцидент стана малко след 18 ч. в събота на изхода на Благоевград в посока Дупница при разклона за с. Бараково и Рилския манастир.

Микробусът със софийска регистрация, идващ откъм Благоевград, прави ляв завой от Е-79, за да поеме по АМ "Струма", но отнема предимството на идващия насреща му лек автомобил. Следва силен челен удар, движението по Е-79 се задръсти, а полиция до 18.30 няма, тъй като произшествието става на кюстендилска територия.

Участъкът е проблемен, тъй като на този пътен възел идващите откъм Благоевград, Банско, Сандански и ГКПП „Кулата” предпочитат да се включат по автомагистралата, вместо при пътен възел „Зелен дол-ГКПП Логодаш”. Проблемът тук обаче е, че за да се включат в АМ „Струма”, идващите от към Благоевград, трябва да правят ляв завой. А на ГП Е-79 няма как да се постави знак „Стоп”, тъй като трафикът по вето продължава да е натоварен. Освен това участъкът е неосветен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони