Партия „Българска нова демокрация“ като прагматичният балансьор в Реформаторския блок

На 5 декември БНД проведе разширен Съвет на регионите

На Местни избори 2015 ПП „Българска нова демокрация” постигна много добри резултати, които я легитимират безусловно като необходим и желан партньор в решаването на проблемите на местните общности и региони, като парламентарно представена партия, която вече има осезаемо присъствие и в местната власт. Около този извод се обединиха делегатите на разширеното заседание на Съвета на регионите на политическа партия Българска нова демокрация, част от коалиция Реформаторски блок.

Съветът на регионите беше свикан от доц. Борислав Великов, председател на БНД и народен представител от групата на Реформаторския блок. Целта на политическия форум беше да се направи анализ на преминалите местни избори и участието на партията по региони, на организационното й състояние и на коалиционната политика. Дискутирани бяха и актуални въпроси от обществено-политическия дневен ред. На заседанието на Съвета на регионите бяха представени новоизбраните представители на БНД в местната власт – кметове на общини, общински съветници и кметове на кметства. Участие във форума взеха членове и симпатизанти от цялата страна. На събранието присъстваха представители както на местните на организации в регионите с традиционно силно присъствие на партията като Монтана, Варна, Хасково, Плевен, Стара Загора, Враца, Пазарджик, Русе, Смолян, Ямбол, така и на създадените през 2015 г. структури от Свищов, Петрич, Кърджали, Перник и др.

Заседанието беше уважено от лидерите на всички политическите партии от Реформаторския блок и представители на други десни формации. Специални приветствия изнесоха г-жа Меглена Кунева, председател на Движение „България на гражданите“ и заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси, както и г-н Радан Кънев, председател на Демократи за силна България. Представени бяха и ръководствата на СДС, НДПС, ЕНП, партия Обединена България и др.

В своите изказвания всички лидери на партии от Реформаторския блок се обединиха около оценката за ценността на участието на политическа партия Българска нова демокрация за гарантирането на вътрешно-коалиционния консенсус, смекчаване на позициите между партньорите и постигане на общи решения в рамките на Блока. Признат беше високият експертен потенциал на партията и активните членски структури по места, спомогнали за постигане на добрите резултати на коалицията в редица региони на страната. Според останалите лидери на Блока БНД винаги е била носител на експертен управленски потенциал, на сериозен политически опит и на принципен подход за общи действия на дясното пространство в България. Оценена беше и ползотворното участие на доц. Великов в парламентарната група на дясната коалиция с предложенията за ключови реформистки политики в сферите на опазването на околната среда, образованието, здравеопазването, науката и иновации, регионалното развитие и др Според десните лидери партия Българска нова демокрация е интегрална част от Реформаторския блок, а пътят на неговото бъдещо утвърждаване на политическа сцена у нас преминава през продължаване на процеса на консолидация на десницата, разширяване на взаимодействието в дясно и приобщаване на нови политически формации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини