Откраднаха служебната кола на кмета на Чипровци Пламен Макавеев

Неизвестни апаши са задигнали посред нощ служебния автомобил на новия кмет на община Чипровци. Крадците и колата се издирват, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Автобандитите направили удара си в събота срещу неделя пред блока в Монтана, където е жилището на Пламен Макавеев /ГЕРБ/ - новоизбрания кмет на планинската община Чипровци.

В петък Макавеев пътувал със служебната "Шкода Октавия" - черна на цвят, по общински дела и привечер се прибрал в жилището си в областния град и оставил возилото пред блока. В събота градоначалникът обикалял по семейните си задачи с личния си автомобил, а кметският стоял пред дома му. В неделя сутринта обаче "Шкодата" била изчезнала.

Макаев веднага съобщил за кражбата в полицията и колата е обявена за общодържавно издирване. Пламен Макаеев не за пръв път става мишена на нагли апаши. Преди парламентарните избори, в които той бе кандидат за депутат, неизвестни подпалиха доскотеката му в Чипровци, но палежът се размина с малки щети. Преди местния вот апаши пък се вмъкнаха в заведението му и задигнаха бутилки с алкохол, бира и чипс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини