Шумен благодари на 148 дарители

Срещу деня на дарителя 6 декември община Шумен благодари и награди 148 фирми и физически лица, които са я подкрепяли през годината. С първата значка кметът Любомир Христов/ГЕРБ/ отличи 13-годишният Георги Гюров. Както "Труд" писа, момчето с голямо сърце дари 7 000 лв. от събираните за неговото лечение средства на други две деца. Решаваща е помощта му за Атанас Златев/19г./, който се бори с онкологично заболяване и му предстои операция във Виена. Гошо смята, че Наско заслужава да получава добро, а след това негов дълг ще бъде той да помага на други "изпаднали в затънтена ситуация".

Останалите дарители на Шумен са помогнали за реализацията на образователни, културни, социални и спортни проекти. Големи фирми са помогнали със скъпа апаратура за шуменската болница.

"Да даряваш, означава да споделяш, да свързваш себе си с другите, да съпреживяваш нуждите, затрудненията, изпитанията на съдбата, да сбъдваш мечти на хора, които не могат да си позволят нищо друго, освен да мечтаят", каза градоначалникът. Всички благодетели получиха плакети, значки и книги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони