На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Шеф на Бюро по труда съди прокуратурата в Русе

Директорът на Бюрото по труда и бивш областен управител на Русе поиска отново 7000 лв. обезщетение от прокуратурата заради дискриминация с неосигурена достъпна среда в сградата на окръжния следствен отдел.

По същото дело Румен Януаров вече осъди държавното обвинение да му плати 1000 лв. обезщетение. Районният съд в крайдунавския град прие, че прокуратурата „е проявила бездействие“ и липсата на рампа за трудноподвижни хора ги дискриминира. След обжалването окръжните магистрати град обаче прекратиха делото. Те го препратиха към Административния съд и процесът започна отначало. Решението по делото предстои.

Януаров се оплаква, че след операция на тазобедрената става през пролетта на 2011 г. му се наложило два пъти да изкачва с патерици 4 етажа в следствието. Той бил призован да дава показания като обвиняем по дело, че е ощетил републиканския бюджет със 168 000 лв. по проект за строителство, събиране и депониране на пестициди в стоманенобетонни контейнери.

Веднага след като е оневинен, включително и от Върховния касационен съд /ВКС/, Януаров завежда друго дело за уронен престиж и увредено здраве. Той вече осъди прокуратурата за 3500 лв. обезщетение, чакар че настояваше да получи 43 000 лв. По казуса предстои да се произнесе Върховният касационен съд /ВКС/.
След управленската смяна на кабинета Сакскобурготски Януаров се връща на старата си работа като директор на РУСО – Русе. При обявения конкурс за длъжността той е класиран втори и смята, че огласеното разследване му струва поста. Януаров твърди, че досъдебното производство е част от негативната кампания срещу него за местни избори’ 2011 като кандидаткмет на НДСВ. Заради обвинението му отнемат и ловното оръжие.
Преди 4 г. Румен Януаров осъжда държавата да му плати 10 000 лв. за нанесените му нематериални щети. Тогава той е оправдан, включително и от ВКС, за безстопанственост. Прокуратурата не доказва, че Януаров е ощетил държавата с 9128 лв. от несъбран наем на предоставената бивша резиденция „Липник“ на Българския олимпийски комитет.
Снимка авторът

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.