Студент ще управлява за един ден Великотърновсия университет

Великотърновсият университет ще се сдобие с нов ретор, но само за ден. В ролята ще влезе първоурсникът Димитър Димитров, който изучава право. От висшето училище споделят, че за първи път ръководител на университета за един ден няма да бъде момиче. Поводът проф. Христо Бонджолов да предостави реторския си стол е студентския празник. Великотърновският университет ще почете 8 декември с тържествено събрание.

Честването ще започне на 7 декември от 11 ч. Малко по- рано ще встъпи в длъжност ректорът за един ден. Програмата предвижда концерт на ученическия духов оркестър към търновското СОУ „Емилиян Станев”, поздравително слово на ректора проф. Христо Бонджолов, поздравления от български и чуждестранни студенти.

Девет души ще получат стипендиите на Академичния съвет в размер на 1000 лв. Още толкова ще бъде връчена премия от банка. Двама студенти ще получат личната стипендия на проф. Христо Бонджолов, която е учредена на името на проф. Александър Бурмов, основател и първи ръководител на Великотърновския университет.

На тържественото събрание ще бъдат обявени студентите, които през изминалата година имат научно-художествени и спортни постижения. Те ще получат книгата ”Символите на България”.

Грамоти Maxima cum laude ще бъдат връчени на повишени в научна степен преподаватели. Трима са докторите на науките, а 30 души – доктори.

Тържеството ще завърши с връчването за петнадесети пореден път на Академичната награда на Община Велико Търново в размер на 5000 евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони