На 20 юли 2019 да почерпят

Тир и кола катастрофираха между Своге и Церово

Помпео: САЩ са готови да преговарят с Иран без предварителни условия

Иран плени британски танкер в Ормузкия проток

70-годишен мъж е загинал, след като е блъснат от кола на пътя Разград – Русе

САЩ свалиха ирански дрон, Техеран отрича (обзор) ВМС на САЩ използвали електронно заглушаване

Горанов за хакването на НАП: Скоро разбрах, че да направиш такава беля на практика е ненаказуема

„Боинг“ е загубил близо 5 млрд. долара заради скандала с модел „737 MAX“

Холандия частично отговорна за Сребреница

Тръмп се срещна с астронавти от „Аполо 11“, стъпили преди 50 г. на Луната

Засилен трафик на „Капитан Андреево“

Китайската космическа лаборатория „Тянгун-2“ изгоря в земната атмосфера

Двама парапланеристи пострадаха край Дупница

Доналд Тръмп за иранския дрон: Няма съмнение, свалихме го

Хакнатите данни били със събути гащи Не са били криптирани, съобщи Венцислав Караджов, шеф на Комисията за защита на личните данни

НАП подсеща 300 земеделци за недекларирани субсидии в Русенско

300 земеделски стопани в Русенско не са декларирали миналогодишни субсидии за близо 85 000 лв., съобщиха от териториалния офис на НАП в крайдунавския град. Всички фермери ще получат писма, че трябва отразят получените пари в данъчните си декларации.

Те са длъжни да го направят по Закона за данък върху доходите на физически лица /ЗДДФЛ/, уточниха от НАП. За приходите от субсидии е нужно да се внесе и дължимият данък.

Данъчните власти ще напомнят на други 133 граждани, че все още не са се отчели към държавния бюджет по ЗДДФЛ с общо 147 954 лв. 144 работодатели пък не са внесли авансовия данък на наетите от тях лица.

Близо 424 000 лв. са внесли длъжници за 3 месеца в Русе след телефонните кампании на НАП за събиране на просрочени данъци и осигуровки. 208 фирми бяха подсетени, че са пропуснали сроковете да погасят 415 000 лв. ДДС и корпоративен данък. Целта е да не се стига до запорирани заплати и банкови сметки на длъжници.

В края на септември НАП удари рекорд с дължимите само 24 000 лв. ДДС на 4 фирми в Русенско, което не се е случвало от 10 г. насам. Най-голям е делът на възстановения данък на чуждестранни инвеститори, свързани с изгражданите крупни обекти в региона. Те се възползват от подобрения климат в индустриалния сектор. Следват ги завършени проекти в туристическата инфраструктура като хотели и исторически места. Значим е делът и на земеделските производители.

От началото на т.г. данъчните власти са възстановили общо 72 млн. лв. на фирми в областта. Налогът е близо 42% от всички приходи на НАП, който се стреми да осигури стабилно развитие на бизнеса. Така се повишава и коректността на предприемачите, които внасят навреме дължимия налог.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.