Турция настоява Русия да отмени икономическите санкции

"Анкара е за бърза отмяна на въведените от Русия икономически санкции заради инцидента със сваления бомбардировач Су-24", заяви в интервю за ТАСС турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитирано от БГНЕС.

"Икономиката и търговията винаги са заемали специално място в нашите двустранни отношения. Смятаме за неправилно заради станалия печален инцидент да се нанася вреда на нашите отношения, които в резултат на многогодишни усилия почиват на стабилна основа", каза турският външен министър по въпроса за подписания от президента Путин указ за въвеждане на специални икономически мерки спрямо Турция.

Той подчерта, че вместо ескалация на сегашното напрежение "на нас ни е необходимо хладнокръвно и възможно най-бързо да преодолеем този период и отново да върнем нашите отношения в предишното русло. В противен случай този печален инцидент носи риск от продължителни последствия и опасност от усложняване на отношенията между нашите два народа".

"В интерес на нашите страни и на тяхното бъдеше смятаме, че е необходимо да се преразгледат тези мерки и незабавно да се отменят. Иначе те може да имат негативни последици за икономиките на двете страни и за руския народ не по-малко, отколкото за турския", добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия