Мъгливо и до 15 градуса в понеделник

През нощта и утре преди пладне на много места в равнините ще се задържи мъгливо. В следобедните часове ще се появи слаб вятър и мъглата ще се разсее, но облачността ще се увеличи. Над планинските райони през нощта ще бъде ясно, а утре постепенно ще се заоблачи. Минимални температури между минус 2° и 3°, максимални – между 10° и 15°, в местата с по-трайна мъгла: 7°-9°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Фокус дежурният синоптик Красимир Стоев.

Преди обяд на места и по Черноморието ще има мъгла. След обяд мъглата ще се разсее, но облачността ще се увеличи. Ще духа слаб северен вятър, който привечер и през нощта срещу вторник ще се усили. Максимални температури и на въздуха, и на морската вода: 11°-12°. Вълнените на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, но ще започне да се заоблачава. Вятърът ще е слаб, предимно от север. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра – около 7°.

Във вторник и сряда ще има значителна облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, а дневните в цялата страна ще се понижат и максималните ще са между 5° и 10°.

В четвъртък ще бъде облачно, на отделни места е възможно да превали слабо. Температурите ще се понижат с още 2-3 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето