Полицаи инструктираха кметове как да разпознават бежанци

Как да разпознават бежанци обясниха полицаи на кметове от Еленско. С това се ангажира лично директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов. По време на традиционната среща между кметовете и наместниците в Община Елена с органите на реда, той съобщи, че в областта са установени единици случаи на бежанци.

Димитър Машов призова гражданите да наблюдават за появата на нови лица в съответните населени места, да следят за настаняване на непознати в изоставени къщи, както и за наличие на съмнителни пакети и багажи. Шефът на полицията препоръча хората да бъдат бдителни и за появата на непознати автомобили и своевременно чрез кметовете да сигнализират органите на реда.

Наалникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Стефан Николов призова съвестно да се попълват адресните карти в хотелите и в къщите за гости. Той препоръча максимално да се използва капацитета на налиния полицейски състав в местното управление.

По време на срещата бяха коментирани и проблеми, касаещи сигурността и опазването на обществения ред в малките населени места, битовата престъпност и овладяването на бежанската криза. Директорът на Областната дирекция старши комисар Димитър Машов представи възможностите за взаимодействие между полицейските служители и кметовете в малките населени места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони