Командирът на кучето, което подуши бомба, разказа за инцидента с буса на летището (видео)

Полицейските кучета, които намират взривни вещества и спасяват живота на хиляди хора, станаха доста популярни след смъртта на кучето Дизел, което загина при антитерористичната акция в „Сен Дени”. Такова е и 3-годишно куче Ерик, обучено да разкрива взривни вещества, съобщава Нова телевизия. „Това куче е минало специално обучение в школата в Берковица. Участвал е в доста акции. По време на претърсване той намира миризмата на любимата си играчка”, обясни неговият водач.

Той коментира инцидента с белия бус, оставен на Терминал 1 на Летище София, който вдигна на крак полицията. Въпреки, че не беше намерено взривно устройство, полицейското куче ясно показало знак, че има нещо нередно в буса.

„При претърсване на буса, кучето е подало реакция за наличие на взривно вещество. Обикновено сядат или лягат. Сигурно е имало определена миризма, която е привлякла вниманието му. Приемаме средните породи като най-акуратни, като най-много имаме немска овчарка и белгийски. Изграждаме връзка с кучето след всекидневни занимания. Аз се грижа за него. Когато не съм там, моите колеги ме заместват. Обикновено изпълнява само моите команди”, похвали се още командирът на кучето Ерик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини