Няма шанс Жеков да играе на квалификацията в Берлин

„Ясно е, че нямам никакъв шанс да играя на олимпийската квалификация - заяви разпределителят на националния Андрей Жеков пред „Спортал“. - За да можех да играя, трябваше вече да съм започнал да тренирал, така че 100 процента е сигурно, че няма да участвам.“


Така треньорът Пламен Константинов отново ще разчита на основния плеймейкър от европейското у нас Георги Братоев и Любомир Агонцев, но е много вероятно да бъде повикан трети разпределител на лагера преди мачовете в Берлин от 5 януари.
Жеков не игра на европейското, после претърпя операция, като според него сега всичко е наред, но се възстановява по-бавно, отколкото трябва, а най-важното е да бъде здрав, без значение кога ще се излекува.


Проблемът за Константинов обаче е, че Братоев е твърда резерва в „Тренто“ и няма никаква игрова практика. Треньорът на италианския тим Радостин Стойчев остави близнака на пейката и в поредния мач от местното първенство - 3:0 (19, 23, 23) при гостуването на „Милано“. За домакините титуляри бяха Данаил Милушев и Тодор Скримов, като двамата станаха най-резултатни за отбора си съответно с 20 и 14 точки. Техният отбор обаче е последен, а „Тренто“ върви трети в класирането.
Други двама национали играят също силно и редовно във Франция - капитанът на националния Владимир Николов заби 22 точки за „Лион“ при 3:2 (-19, 23, 22, -23, 12) у дома над Нарбон. Либерото Владислав Иванов също игра цял мач и записа 32% перфектно и 64 процента позитивно посрещане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини