Кобрата нокаутира за 1,48 мин с късметлийски ръкавици

Късметлийски ръкавици в бяло, зелено, червено донесоха най-бързия нокаут за Кубрат Пулев досега в профибокса. Още 1,48 мин на първия рунд Кобрата повали с дясно кроше американеца Марис Харис, с прякор Захарния Мо, на галавечер в Хамбург. Българинът бе приготвил тези ръкавици още за мача с Владимир Кличко миналата година, но щабът на вече бившия световен шампион не му позволи да ги използва. Затова влязоха в действие едва сега.

Самият Кубрат бе леко изненадан от твърде бързия успех, като очакваше съперникът му да даде по-сериозен отпор.

„Бях готов за неговата предна ръка, като очаквах да е доста по-добра, а той изобщо не успяваше да ме стигне – заяви Кобрата. - Нямаше необходимата сила и дистанция да го направи, което ми позволи да съм агресивен, да атакувам. Бяхме планирали да го пресирам постоянно, но и да внимавам през цялото време. Доста поработихме и върху защитата.“

Преди боя Пулев призна, че съперникът му не е от неговата класа и неслучайно букмейкърите го посочиха за абсолютен фаворит.

За първи път в ъгъла на Кубрат бе и новият му треньор - германската легенда Ули Вегнер. В профибокса Кубрат вече има 12 успеха с нокаут, както и 22 победи от общо 23 мача в тежка категория.

Морис бе четвъртият му поред съперник над 38 г. А Харис записа 21-ва загуба от 50 срещи.

„Аз съм продукт на българската школа, която е една от най-силните в света – продължи Пулев. - С новия треньор не трябва променяме нещата от А и Б, а да работим върху детайлите. И това правим. Работим над малките грешки, които в мача с Кличко преди година всъщност се оказаха с големи последствия. Стратегията вече също е друга. Иначе физически винаги съм бил много добре подготвен.“

Пулев предположи, че в края на следващата година може да играе отново за световна титла в някоя от версиите. През ноември 2014-а той бе претендент за поясите на Владимир Кличко (Украйна), но загуби с нокаут. А през март планира да има нов мач.

На 13 декември Кубрат официално ще открие боксовата си академия в София. И изрази надежда, че ще се появи млад талант, който да го задмине по успехи.

Треньорът на Фюри:

Пулев е много добър технически

„Кубрат Пулев е много добър технически - заяви Питър Фюри, треньор на световния шампион Тайсън Фюри. - Преди година искахме да се бием с него, но тогава се намеси Дейвид Хей и загубихме около година. Трябваше да се бием с българина и изобщо да не се занимаваме с хората на Хей. Проблемът на Кобрата срещу Кличко беше мекият ринг. В Германия правят тези номера. Той обаче може да си върне формата, добър боксьор е.

Ако преди нашия мач не бяха оправили ринга, щяхме да се откажем. Абсолютно! Няма да позволим някой да мами и да прави номера. Бой с Кубрат и с всеки е възможен, но... първо трябва да дадем реванш на Кличко.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт