Стоичков избра българите за звездния мач

Христо Стоичков е готов със списъка на българите, които ще покани за звездния си мач на 20 май в София, но все още не е решил кога да ги афишира. Двубоят по случай 50-годишния юбилей на единствения българин сред 100-те най-велики играчи в историята на футбола ще е на стадион „Васил Левски“.

Организаторите пазят в тайна и сценария на шоуто, което няма да е единствено футбол. Засега изтече само информация, че са говорили с Хосе Карерас преди концерта му в София и са му поднесли дарове от Камата - фланелка с посвещение и биографичния фотоалбум „Стоичков - това съм аз“, който е екстра към скъпите билети за шоуто.

От видеоклип, който е хит в интернет, става ясно, че начело на българския списък на Камата е голмайстор №1 на „Левски“ за всички времена Наско Сираков. На записа се вижда как на стадион „Ацтека“ в Мексико Сити Кавалерът на „Златната топка“ пресъздава паметния гол на „синята“ легенда срещу действащия световен шампион Италия за 1:1 в мача на откриването на Мондиал ‘86. Камата е командирован от телевизионния гигант „Унивижън“ в Мексико по повод филм за Уго Санчес, головата машина на вечния враг „Реал“ (Мадрид) от 80-те и началото на 90-те години. Лентата се завъртя преди месец в Сан Диего, където голаджията на „балета“ има шикозна къща. Стоичков и Санчес станаха носители на „Златната обувка“ за голмайстор на Европа през 1990-а, когато българинът играеше за ЦСКА, но вече имаше подписан контракт с „Барселона“.

Очаква се, че Уго Санчес също ще каже „да“ за участие в очертаващото се събитие №1 в България догодина и да стане вторият сигурен за шоуто мадридист след чилийския нападател Иван Саморано. От мексиканската кохорта поканата вече прие вратарят Хорхе Кампос-Папагала, който подобно на Стоичков също е тв анализатор в тв „Ацтека“. Другият потвърдил участие страж е не по-малко колоритен и известен - фамозният парагваец Хосе Луис Чилаверт, майстор на спасяването на опасни положения и на вкарването на голове от преки свободни удари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ