Мислят премии в „Левски“

Управата на „Левски“ обмисля извънредни премии, за да надъха отбора срещу „Литекс“. Четвъртфиналът за Купата на България е утре в Ловеч. А „сините“ са потиснати от тъжна серия с една победа от последните 4 мача и тежък календар с четвърти двубой за 10 дни.

По клубния правилник на „Герена“ в турнира за Купата се полагат бонуси единствено за спечелване на трофея, вероятно - по 10 000 лв. Ръководството на „Левски“ обаче съзнава колко важен и труден е четвъртфиналът и затова днес ще реши дали да има извънредни премии.

„Сините“ имат и допълнителна морална мотивация. При триумф в Ловеч и класиране на ЦСКА е възмежно жребият да отреди вечно дерби на полуфиналите....

„Левски“ днес заминава на лагер преди мача в Ловеч. В отбора няма контузени при нулевото реми с „Ботев“ в Пловдив в събота. Вън от състава остават само Умар Диаби, Борислав Цонев и Деян Иванов, които ще се завърнат след травми чак догодина.

Възможно е нестандартно решение за върха на атаката, след като всички нападатели на поста се провалят през сезона. Вариант е и 19-годишният Илия Димитров, който е играл само 36 минути досега в „А“ група през сегашното първенство.

За шампионатното 2:1 в Ловеч се стекоха над 2000 „сини“ фенове и секторът за гости не достигна, наложи се да бъдат разполагани в съседни блокове. Но сега на „Герена“ се притесняват, че съвпадението със студенския празник е възможно да отнеме левскарска публика за двубоя. Все пак вчера започнаха записвания за екскурзията с автобуси и е рано да се прогнозира колко привърженици на гранда ще пътуват за Ловеч.

От „Герена“ обясниха - засега неофициално - че на този етап нямат намерение за сменят треньора Стойчо Стоев. Съмнения за бъдещето на треньора плъзнаха след отказа на спортния директор Георги Иванов да коментира мача с „Ботев“ и подметнатото: „Питайте треньорите...“

Разбира се, на никого в „Левски“ не е гарантирано нищо и никога, но засега Стоев изстисква максимума от тима като резултати, особено при скромната селекция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ