Почина ученикът, ударен от футболна врата (обзор)

Лоша картина от камерите пречи да се види как е станала трагедията

Кметът на Разлог Красимир Герчев обяви ден на траур днес в памет на момчето

В болница “Пирогов” почина 14-годишният ученик Наско от Разлог, който беше ударен от футболна врата по време на час по физическо. Три дни лекарите се бориха за живота му. Вследствие на удара бе счупен черепът на Атанас Мишков и той веднага изпадна в кома. Ученикът е издъхнал през нощта срещу неделя. Вчера кметът на Разлог Красимир Герчев обяви, че днес, понеделник, ще бъде ден за траур в града в памет на момчето.

След инцидента Министерството на образованието се разпореди да се направи инспекция на всички съоръжения в училищата в страната. А по случая в Разлог прокуратурата веднага започна разследване.

В училището, където стана трагедията, психолози работят с учениците. Децата са в шок.

Нелепата случка с 14-годишния Атанас стана в час по физическо възпитание.

Урокът се е провеждал в салона, но четири от децата изявили желание да играят футбол в двора и учителят ги пуснал.

Наско бил вратар, когато изведнъж върху него се стоварила тежката метална футболна врата. По-късно при огледа на мястото се установи, че вратата е била неукрепена, имало е стоманени въжета, но те са били откраднати. Никой от училището не е сигнализирал и опасността е пренебрегната.

На игрището има камери, записите са прегледани, но не са ясни и се виждат само два детски силуета на вратата. Картината е лоша и не дава яснота как точно е станала злополуката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини