Кмет дарява баби с прическа за Нова година, за мъжете ще има кючекчийки

В Забърдо ще празнуват 2016 г. на мегдана, управ­никът осигурил 4 прасета за трапезата

Баби в чепеларско село са поискали от кмета си да им докара фризьор за празниците, за да си направят прически. Жените са недоволни, че в селото няма кой да се грижи за косите им, но има бръснар за мъжете, казва кметът на Забърдо Валентин Черпоков. Той беше управник на населеното място няколко мандата, но прескочи последния. Върна се обратно на поста след местния вот през ноември.

В събота и неделя Черпоков бе повикал д-р Росен Петров от онкологията в Пловдив да направи безплатни гинекологични прегледи на жените в селото. За един ден са минали на преглед 25 дами, казва Черпоков. Преди Коледа в селото ще дойдат и две фризьорки, за да оформят прическите, както са поискали бабите. Фризурите са подарък от мен, заявява селският управник.

За мъжете също ще има жест - те поискаха кючекчийки за тържествата за Нова година. Затова кметът на Забърдо уредил танците и те също ще бъдат безплатни, обяснява селският кмет.

По желание от мъжката част от населението Нова година ще се празнува с народно веселие на селския мегдан. За празничната трапеза кметът уредил четири прасета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл