Кубрат: Желанието ми е да се бия за титла в България срещу непобеждаван боксьор

Кубрат Пулев се завърна късно снощи в България след победата над Морис Харис в Хамбург. В отлично настроение, Кобрата сподели отново, че също не е очаквал толкова лесна победа над съперника си.

"Желанието ми е не само да се бия за титла в България, световна или европейска, но и да победя тук някой непобеждаван боксьор", призна Кобрата.

"Нокаутът сам по себе си е и късмет, но късметът е и на страната на по-добрия," заяви Пулев.

"Именно този десен ъперкът тренирахме в съблекалнята точно преди мача. Правихме в подготовката и защитата, поправяхме и пропуските от мача за световната титла," разказа Кобрата.

"Това е бокс. Един удар може да реши всичко. Гледахме този съперник детайлно. Много сериозни нокаути е направил. Можеше и да бъде обратното. Можеше да бъда и аз нокаутираният. По-малко вероятно бе, но все пак...," продължи той.

"Аз мисля, че и сега съм важен фактор. Въпрос на време е. В тежката категория става все по-интересно. Всеки мач си изисква своето време. Не мога да кажа точно колко мача ще са ми необходими. Всеки се качва да победа. Не може да се каже колко мача са необходими за такъв за световната титла. А сега вече има и нов шампион," каза Пулев.

"По-добрият победи. Беше интересно. Дойде времето, в което Кличко загуби, закономерно. Подцени съперника. Повярва си от мача срещу мен, в който изглеждаше, че победи много лесно. Подходи така и срещу Фюри, и се оказа, че не е така," каза Кобрата за мача между Тайсън Фюри и Владимир Кличко.

"През следващата година, си пожелах накрая да играя за една от титлите. Но аз не бързам, казах - продължаваме напред - това изисква време. Не може да се играят повече от три-четири мача на година. Най-много през три месеца," каза за своите планове за 2016-та Кобрата.

"Нокаутите вдигат рейтинга. Хората искат зрелище. 12-рундови мачове са скучни, предвидими," каза още той. "За мен всеки съперник е сериозен. Знаете какво може да стане при всяко подценяване. За мен бе важно да придобия рутина, а тя се добива с мачове."

"Определено, и двамата са трудни съперници, нека първо Кличко да стане световен шампион, тогава ще го коментираме," коментира той дали Фюри или Кличко би бил по-лесен съперник в бъдеще.

"Аз ви разбирам, че искате веднага да се бия за световна титла, и след това да я защитавам 10 пъти, но това изисква време," с усмивка добави Кобрата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт