Тир и кола катастрофираха между Своге и Церово

Помпео: САЩ са готови да преговарят с Иран без предварителни условия

Иран плени британски танкер в Ормузкия проток

70-годишен мъж е загинал, след като е блъснат от кола на пътя Разград – Русе

САЩ свалиха ирански дрон, Техеран отрича (обзор) ВМС на САЩ използвали електронно заглушаване

Горанов за хакването на НАП: Скоро разбрах, че да направиш такава беля на практика е ненаказуема

„Боинг“ е загубил близо 5 млрд. долара заради скандала с модел „737 MAX“

Холандия частично отговорна за Сребреница

Тръмп се срещна с астронавти от „Аполо 11“, стъпили преди 50 г. на Луната

Засилен трафик на „Капитан Андреево“

Китайската космическа лаборатория „Тянгун-2“ изгоря в земната атмосфера

Двама парапланеристи пострадаха край Дупница

Доналд Тръмп за иранския дрон: Няма съмнение, свалихме го

Хакнатите данни били със събути гащи Не са били криптирани, съобщи Венцислав Караджов, шеф на Комисията за защита на личните данни

УЕФА наказа България заради расизъм

КЕВР: НЕК излиза на плюс с 45,2 милиона лева

Благодарение на ценовото решение от 1 август от минус 45, 7 милиона лева дефицит на месец, НЕК излиза на плюс с 45,2 милиона лева. Това каза Иван Иванов, председател на Комисията за енергийно и водно регулиране по време на конференция на тема: „Година на реформи в енергетиката. Каква е посоката?”, предаде Фокус.

„Добавката „Задължение на обществото“ трябва да бъде разпределена върху всички крайни потребители и това е което направи регулаторът със своето решение“, коментира Иванов. „В последния месец на старото ценово решение – месец юли компанията е имала дефицит от 64,5 милиона лева. От 1 август влиза в сила новото ценово решение и дефицитът намалява на 29 милиона, през септември намалява на 22 милиона лева, а през месец октомври НЕК излиза на плюс с 14,8 милиона лева“, посочи председателят на КЕВР Иванов. Той уточни, че тази тенденция е без да се отчитат приходите от фонд „Сигурност на електроенергийната система“.

Иванов обясни, че ако вноските във фонда бъдат включени резултатът като окончателен баланс е, че от минус 45, 7 милиона лева дефицит на НЕК, компанията излиза на плюс с 45,2 милиона лева на месец. По думите на Иванов, в резултат на това, че дълго време не са правени нужните реформи в българската енергетика това, което се случва прилича на товарен влак, който бавно и трудно поема в правилната посока с помощта на правителството, министерството на енергетиката и регулаторът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.