Окръжен съд – Бургас присъди 10 месеца затвор за наркотици Европейски съдии наблюдаваха процеса

Карлос Контрера с предложения за плана за Борисовата градина

Кредитното консултиране – една от най-динамично развиващите се услуги в България Интервю с Деян Василев, председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България и основател на Кредитланд

Бюджетна комисия прие на второ четене партийната субсидия да се намали на 1 лев на глас

Путин: Недопустимо е директорът да получава 10 пъти по-висока заплата от редовия работник

Емануела се разголи за реклама

Аржентина на мач от отпадане

Топлофикация – Перник осъди общината за просрочени задължения

„УМБАЛ-Бургас“ получи 510 пакета специални пелени за недоносени бебета

Сравниха Салах с Роналдо и Меси

Хакери атакуваха живата връзка с Путин "Росстелеком": Отразихме две мощни DDoS-атаки

Двама души загинаха, а трети е изчезнал при взрив в къща в Италия

Наказаха 42-годишна магистралка с 500 лв. глоба

Виенска звезда открива музикалното „Варненско лято“ Виртуозът на цигулката Бенямин Шмид ще даде старт на фестивала с рапсодия "Вардар"

Съдят шофьор без книжка, подхвърлил подкуп от 100 лева в патрулка

Наказват полицаи, скрили се от камери

Катаджия сложил бял лист върху снимащо устройство

Шестима униформени санкционирани, само един обжалвал пред съда

Сливенски пътен полицай е наказан за това, че по време на работа сложил бял лист пред видеокамерата в купето на патрулката – съобщиха от административния съд в Сливен. Нарушението било извършено през нощно дежурство в средата на май. Младши автоконтрольорът Д. М. закрил камерата между 2,22 и 2,35 ч, а после между 2,48 и 5,45 ч. За нарушението е била извършена дисциплинарна проверка, след която полицаят е наказан с порицание за период от 6 месеца. В обясненията пред началниците той заявил, че използвал времето след 2 ч през нощта, за да се нахрани. Наказанието, наложено му от началника на Охранителна полиция-Сливен, е правилно и законосъобразно, реши административният съд.

Полицейски източници съобщиха, че наказаните за подобни нарушения служители на МВР вече са шестима. Но само един от тях е обжалвал пред съда. „Видеокамерите са поставени на такива място, че неволно трудно би могло да бъдат закрити с предмет“, съобщиха запознати. Свалянето на информацията от записващите устройства става със специален софтуер от служители на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ към МВР. Непрекъснатият режим на наблюдение създавал известен дискомфорт сред служителите на реда, смятат униформени. Но бил доказано полезен в работата, подобен се използвал и в други държави.

В началото на т.г. три патрулки в Сливенска област бяха снабдени с по 3 видеокамери и 2 безжични микрофона.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.