Руска медия: България може да направи визите за някои руски граждани безплатни

България се стреми да увеличи броя на руските туристи на своя територия. Това каза в интервю българският министър на туризма Николина Ангелкова, пише руското електронно издание “Экономика сегодня“.

По думите ѝ, в момента България предприема мерки за увеличаване на туристическия поток от Русия. В това число и облекчаване на визовия режим между двете страни.

Ангелкова отбелязва, че скоро ще проведе среща в руската столица с колега, представляващ интересите на Москва, както и с външния министър на България Даниел Митов. На срещата ще се обсъди въпроса за облекчаване на визовия режим между Русия и България.

В момента в Русия работят 20 визови центъра. Българската страна предлага броят им да се увеличи и така са се улесни получаването на виза от руските граждани. Сред възможните облекчения е и издаването на виза до 48 часа, но то ще е само за акредитираните туристически фирми. На срещата ще се обсъжда намаляването цените на визите, както и пълната отмяна на заплащане за виза за някои категории, като пенсионери и големи туристически групи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят