Помощник - машинист "постави" бомба във влак, за да си допие

Помощник-машинист на товарен влак бе арестуван на Кулата след като пиян се изгаврил с полицията, като съобщил на тел. 112, че има поставена бомба във влака.

Николай М. 23 г.от Петрич трябвало да тръгне на работа по направление Кулата-Дупница, но вече бил пиян и седнал в кръчметата преди ГКПП-то на Кулата да си допива. Решил, че не му се работи и затова набрал тел. 112 и съобщил за поставено взривно устройство във влака, който бил на гарата в село Кулата е чакал сигнал за потегляне.

Това станало в събота в 23,45 часа. На мига се разхвърчали полицейски патрули, пожарни, Спешен център.

Проверени са всички вагони на влака, но никъде не е открито нищо притеснително.

Полицаите бързо открили и автора на обаждането. Те открили помощник-машиниста на влака да си пийва в кръчмата на Кулата и направо там го арестували. Когато изтрезнял той съжалил, започнал да се извинява, признал, че не искал да ходи на работа и затова го направил.

Районна прокуратура - Петрич привлече като обвиняем машиниста по член 326, ал.1 от Наказателния кодекс. Този член гласи, че за неверни повиквания по телефона за тревога се налага наказание "Лишаване от свобода до 2 години". Сигурно е, че младият мъж ще бъде уволнен дисциплинарно от БДЖ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини