Земетресение край Кърджали

Ердоган потвърди готовността на Анкара за военна операция в Северна Сирия

Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу демонстранти

Министър Ангелкова: Културно-историческият туризъм е стимул за вътрешните пътувания и икономиката

Иранският външен министър: Не съм сигурен, че можем да избегнем война

Даниел Панов откри уникалния цветен часовник във Велико Търново Съоръжението е дарение от Ротари клуб

Трусовете в Албания напукаха стотици блокове и къщи (ВИДЕО)

Ансамбълът ни спечели сребро във финала с пет топки на световното в Баку

Ердоган: Съветът за сигурност на ООН не може да реши израелския въпрос

Боровинките имат антиракови качества Малките плодчета заслужено са причислени към суперхраните

Започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Уникален слънчев часовник показва времето в Банско

Вицепрезидентът на 22 септември: Трябват ни същата увереност и воля на дедите ни отпреди 111 г.

Теменужка Петкова: Либерализацията на пазара няма да оскъпи електроенергията

Деца монтираха табели с еко-послания на дърветата в НП “Пирин“

Частните международни инвеститори увеличиха участието си в „Юробанк“

Частни международни инвеститори увеличиха дела си в „Юробанк“ (Еurobank) – европейска банкова група, част от която е и българската Пощенска банка, съобщават от финансовата институция, цитирани от „Дневник“.

Увеличението на капитала беше презаписано, като привлече 2.5 млрд. евро, от които 2.039 млрд. евро бяха одобрени, се посочва в съобщението.

„Феърфакс“, основният акционер в банката, увеличи дяловото си участие от 12.5% на 17%. Уилбър Рос запази дела си, а четирите основни акционери ще държат около 35% от капитала на „Юробанк“ след увеличението. В същото време, основните акционери ще продължат подкрепата си към дейността на банката, като участват в Съвета на директорите, продължава съобщението.

Големи международни институционални инвеститори като „Хайфийлдс“, „Брукфийлд“ и суверенните фондове на Норвегия и Абу Даби изразиха доверие в“Юробанк“ и направиха дългосрочни инвестиции, уверяват от банката.

Европейската банка за възстановяване и развитие и Международният валутен фонд също участваха в увеличението на капитала.

„Акционерната база на нашата банка придоби повече дълбочина и още по-високо качество чрез участието на нови, силни и дългосрочни инвеститори. На българския пазар ще продължим да бъдем водеща банка в оказването на подкрепа на клиентите ни и на икономиката“, коментира главният изпълнителен директор и председател на управителния съвет на Пощенска банка Петя Димитрова.

Предстои да бъде финализирана сделката за покупка на клона в България на гръцката „Алфа банк“ от Пощенска, след което тя ще стане четвъртата по големина българска банка според размер на депозитна и кредитна база.

Големи инвестиционни фондове от САЩ, Канада и Азия придобиха контролния пакет от акции в гръцката Eurobank Ergasias през май 2014 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.