Засилено полицейско присъствие във Велико Търново за 8 декември

Засилени мерки за сигурност предприе Областната дирекция на МВР във Велико Търново по отношение на предстоящия студентски празник. Вече са проведени поредица от срещи със собственици, управители и наематели на увеселителни заведения, хотели и къщи за гости, където униформените са отправили своите препоръки. По линия на пожарна безопасност са проверени 67 питейни и увеселително заведения, както и места за настаняване в областта. Установени са 7 нарушения, информираха от полицията.

Предприети са редица мерки за недопускане нарушения на обществения ред. За да бъдат намалени предпоставките за пътни инциденти с участие на автомобили, превозващи студенти, към местата за празнуване, на 7, 8 и 9 декември по пътищата в областта ще има засилено полицейско присъствие. Униформените ще проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за спазване на ограниченията на скоростта.

55 са заведенията в област Велико Търново тази година, които са предпочитани от студентите за отпразнуване на 8 декември. Те са концентрирани предимно в старата столица, Свищов и Елена. Очаква се заведенията да приемат близо 4 000 студенти.

“Празничното настроение и силните емоции обикновено са лош съветник и водят до загуба на чувството за предпазливост. Еуфорията води и до безкритичност и опасна агресивност. Високите децибели на музиката в купето на автомобила допълнително създават опасност от ПТП”, подчертават от Областната дирекция на МВР- Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони