Неизвестен открадна ръчно изработени от доброволци пейки от двора на болницата в Търново Преди три месеца 120 души изчистиха боклуците и храстите и облагородиха мястото

10 деца са пострадали в катастрофи от началото на годината в Търновско По 20 момчета и момичета на занятие преминават през площадките за пътна безопасност и приложно колоездене в село Балван

Отмъкнаха 840 шоколада от камион

Горски се надпреварваха за най-добър секач

Порой наводни Карлово

Пожарът в ТЕЦ „Марица изток” е овладян

Над 2 милиона пенсионери ще получат увеличение на пенсиите от 1 юли

Проверяват къщи за гости в Сепарева Баня

Сандански е домакин на конкурс за красота

70-годишен авджия простреля колега по време на нощен лов в Сливенско

Енджи Касабие с още един аборт след загубата на близнаците

Арестуваха издирван за изнасилване мъж в Елин Пелин

Градушка с размера на портокал падна в Сърбия

Взрив във военен склад в Казахстан наложи евакуация на населението

НАСА потвърди откритието на високо съдържание на метан в атмосферата на Марс

Засилено полицейско присъствие във Велико Търново за 8 декември

Засилени мерки за сигурност предприе Областната дирекция на МВР във Велико Търново по отношение на предстоящия студентски празник. Вече са проведени поредица от срещи със собственици, управители и наематели на увеселителни заведения, хотели и къщи за гости, където униформените са отправили своите препоръки. По линия на пожарна безопасност са проверени 67 питейни и увеселително заведения, както и места за настаняване в областта. Установени са 7 нарушения, информираха от полицията.

Предприети са редица мерки за недопускане нарушения на обществения ред. За да бъдат намалени предпоставките за пътни инциденти с участие на автомобили, превозващи студенти, към местата за празнуване, на 7, 8 и 9 декември по пътищата в областта ще има засилено полицейско присъствие. Униформените ще проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за спазване на ограниченията на скоростта.

55 са заведенията в област Велико Търново тази година, които са предпочитани от студентите за отпразнуване на 8 декември. Те са концентрирани предимно в старата столица, Свищов и Елена. Очаква се заведенията да приемат близо 4 000 студенти.

“Празничното настроение и силните емоции обикновено са лош съветник и водят до загуба на чувството за предпазливост. Еуфорията води и до безкритичност и опасна агресивност. Високите децибели на музиката в купето на автомобила допълнително създават опасност от ПТП”, подчертават от Областната дирекция на МВР- Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.