Брониран автомобил с инкасо за Димитровград се заби в кола на "Пътна помощ" - трима загинаха

Трима пловдивчани загинаха при зверска катастрофа край старозагорското село Плодовитово. Инкасо автомобил връхлетя "Пътна помощ", уби аварирал шофьор, а после се заби в бетонни отломки, като сблъсъкът се оказа фатален и за двамата пътуващи в специалната бронирана кола.

Инцидентът станал около 19,45 часа в събота на пътя от село Оризово за село Плодовитово. Специалният инкасо автомобил "Форд Транзит" е бил управляван от 48-годишен мъж от Пловдив. Той и колегата му, на 61 години, работели за пловдивска охранителна фирма и трябвало да пренесат пари за Димитровград.

При движение с несъобразена скорост малко след Плодовитово шофьорът губи управление над автомобила, който с бясна скорост излита от пътя и връхлита в района на строителен обект, където стоял 25-годишен мъж от Пловдив. Младежът катастрофирал малко по-рано същата вечер, след като не успял да вземе завой. Извикал Пътна помощ, която тъкмо товарела колата му "Форд Фиеста", когато бил ударен. За съжаление бронирана кола убива на място авариралия шофьор, но не спира движението си и се удря в автомобила с платформа "Ивеко Дейли" на Пътна помощ, товарещ авариралата кола, следва нов удар в бетонни отломки вблизост, след което се преобръща на лявата си страна.

В резултат на катастрофата, на място загиват и водачът на "Форд Транзит" и водещият се до него 61-годишен мъж от Пловдив. По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини