Росен Бъчваров, говорител на НАП: В хакнатата база данни няма електронни подписи

Две нови огнища на Африканска чума при домашни свине за първи път в област Русе

Народното събрание прие отпадането на машинното гласуване

Искат да се забрани достъпът на гъбарите в горите

Прокуратурата постанови задържане под стража на шведа-автокрадец Кристофер Андерсон нямал шофьорска книжка

БСП – София с кандидати за кметове в още 5 столични района

Започва фестивалът „Дни на куклите”

Министерство на културата: Строителят на Ларгото да отстрани проблемите по обекта Ще предявим съдебен иск при отказ да се премахнат повредите, каза Боил Банов

Турски отбор подписа с грешен футболист

Горанов: Свидетели сме на най-сериозната досега хакерска атака у нас

„Червени“ фенове окупираха черногорски курорти

ЦСКА с променлив успех в бивша Югославия

Пастир би и докара до кома възрастната си приятелка

Президентът Радев награди посланика на Израел у нас с орден “Мадарски конник“ (СНИМКИ)

Владислав Горанов и Младен Маринов ще отговарят в парламента за хакерската атака срещу НАП

Общо 48 години затвор иска прокуратурата за грабежа в прохода Хаинбоаз

Наказания от общо 48 години затвор поиска прокуратурата за обвиняемите по делото за грабежа в прохода Хаинбоаз, съобщи „Фокус“.

Заседанието днес започна с изслушване на пледоарията на представителя на Окръжна прокуратура Цветан Маринов. 20 години лишаване от свобода, изтърпяни при първоначален строг режим, поиска държавният обвинител за Ивайло Василев. Той е обвинен във въоръжен грабеж, придружен с тежка телесна повреда в съучастие и помагачество, кражба на автомобил, унищожаване на чужда собственост и незаконно притежание на боеприпаси.

Исканото наказание за Бойчо Тодоров е 18 години лишаване от свобода при първоначално строг режим. Обвинението срещу него е за съучастие и помагачество, притежаване на незаконно оръжие и боеприпаси, кражба на автомобил, унищожаване на чужда собственост. Прокурор Маринов поиска към наложените наказания и на двамата да се приспадне времето, прекарано в ареста.

Исканото от него наказание за Иван Райков е 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, както и да му бъде взета мярка „задържане под стража“. В момента Райков е на свобода заради медицински документи, показващи, че той страда от биполярно психологично разстройство.

Насрочената му съдебна експертиза обаче доказа, че Райков е годен да изтърпи съдебното си наказание. Това бе и един от основните мотиви на държавното обвинение. Иван Райков е обвинен в помагачество, предоставяйки информация на Василев за пострадалия Атанас Атанасов. Прокурор Маринов поиска и обвиняемите да заплатят съответните парични обезщетения на пострадалите лица, както и разноските по делото. В залата той представи фактическите обстоятелства около подготовката за извършването на грабежа, около самия грабеж на 3 август 2011 година, укриването на извършителите и тяхното задържане. Според прокурор Маринов има събрани многобройни доказателства по делото, които са от различно естество, и които доказват виновността на привлечените обвиняеми.

Заседанието продължава и в следобедните часове с пренията на частния обвинител и защитата.

Ивайло Василев, Бойчо Тодоров, Хосе Мартинез и Иван Райков са обвинени във въоръжен грабеж, придружен с тежка телесна повреда в съучастие и помагачество, кражба на автомобил, унищожаване на чужда собственост и незаконно притежание на боеприпаси. На 3 август 2011 година те стреляха срещу автомобила на 45-годишния Атанас Атанасов “Опел Зафира“, движещ се по път Велико Търново – Гурково. След разклона за с. Въглевци автомобилът бе спрян от двама мъже с маски, а Атанасов бе прострелян в бедрото. До пристигането на органите на реда той бе загубил много кръв и бе изпаднал в кома, което му попречи да даде показания. Четиримата мъже отнеха от Атанасов сумата от 65 656 лева, след което се укриха. Областната дирекция на МВР предприе мащабна акция за тяхното издирване.

На 30 април 2014 година гватемалецът Хосе Мартинез избяга от Централния софийски затвор. Производството срещу него бе прекратено.

Делото се гледа от петорен съдебен състав с председател Теодор Милев. Гражданският иск на бизнесмена Атанас Атанасов е на стойност 415 000 лева, от които 400 000 лева за неимуществени вреди и 15 000 лева – за имуществени вреди.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.