Калина Кънчева е новият районен прокурор на Тетевен

Висшият съдебен съвет избра с пълно мнозинство Калина Кънчева за административен ръководител на Районна прокуратура - Тетевен. Тя има над 14 години юридически стаж в органите на съдебната власт . Кариерата и като прокурор започва през 2001 година в Районна прокуратура –Тетевен, а от 2006 г. и до момента е заместник – административен ръководител.

Като основни цели Калина Кънчева си поставя запазване и подобряване на постигнатите добри практики в Районната прокуратура, както и подобряване качеството на изготвените прокурорски актове с цел свеждане до минимум на върнатите от съда дела и постановяване на оправдателни присъди.

Повишаване качеството и срочността на разследване, чрез провеждане на работни срещи между разследващите полицаи и прокурори и по-голяма активност от страна на наблюдаващите прокурори при упражняване контрола върху разследването са част от задачите, които си поставя Кънчева.

Сред приоритетите и още са запазване и подобряване на постигнатите резултати по отношение на броя на образуваните бързи и незабавни производства, а също и стриктно спазване на принципа за случаен избор на наблюдаващия прокурор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони