Бербатов е №7 във Висшата лига

Димитър Бербатов е на престижното седмо по място в категорията „хеттрик“ в историята на Висшата лига. Пет пъти българинът е вкарвал по три пъти в мач от английското първенство. Повече хеттрика имат само Алън Шиърър (11), Роби Фаулър (9), Майкъл Оуен (8), Тиери Анри (8), Уейн Руни (6) и Луис Суарес (6). Благодарение на попаденията на Бербатов България се нарежда на 11-о място сред страните с футболисти, направили хеттрик. Също с по пет хеттрика могат да се похвалят Италия, Уелс и Ейре, а Германия например има само три.

Най-новата звезда на Висшата лига Рияд Марез е последният с троен удар - за 3:0 на лидера „Лестър“ над „Суонси“ в събота. Неговият хеттрик бе под №288 в историята на Висшата лига. А Алжир стана 41-вата нация с представител в класацията. Марез е 156-ият играч с хеттрик.

След триумфа треньорът на „Лестър“ Клаудио Раниери прати отбора си на див алкохолен купон в Копенхаген. Там „лисиците“ се превърнаха в анимационни герои. Някои се преоблякоха като костенурките нинджа. Голмайсторът на Висшата лига Джейми Варди се издокара като героя Пауър Рейндж, а германският защитник Роберт Хут се превъплъти в Батман. Бананеният човек бе Шинджи Оказаки. Компанията изпи много литри бира в градината Тиволи.

Юрген Клоп изригна с култов лаф след загубата на “Ливърпул” с 0:2 срещу „Нюкасъл“. „Не бяхме достатъчно добри днес и затова страничният съдия реши, че нямаме право да вкарваме голове от световна класа“, рече германецът за уникалното отменено попадение на Алберто Морено за засада. Повторенията показаха, че такава няма. Клоп добави: „Първият гол (б.р. – автогол на Мартин Шъртел) беше ранен коледен подарък от „Ливърпул“ за „Нюкасъл“. Вторият в последната минута не ме интересува.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят