Две русенски села си търсят кметски наместници с обяви

Русенските села Пепелина и Широково опряха до Бюрото по труда, за да си намерят кметски наместници. Съобщението е качено на сайта на община Две могили, която "кани всички заинтересовани лица за овакантените длъжности".

Кандидатите трябва да са със средно или висше образование по специалностите икономика, география, туризъм или строителство, да имат управленски опит и компютърни умения. Предимство имат знаещите английски език заради амбицията на община Две могили да развива туризма в района. Преди 5 г. двете села се обслужваха от един кметски наместник.

Село Пепелина е най-малкото село в Русенско и наброява 10-12 души, които през пролетта и лятото набъбват с виладжиите до 50-60 човека при над 300 по Татово време. Компания им правят и 7-8 семейства англичани.

Пещерата "Орлова чука" е на 2 км през скалите или на 5 км по обиколния маршрут край река Черни Лом. Туристите минават през Пепелина, но нищо не ги задържа, дори известната "Царска дупка" в скалите на каньона. Затова хората искат селото да стане част от туристически маршрут.

Другият проект е да се направят дървени нарове и стъпала до многобройните пещери в скалите по пътя между Пепелина и Широково с биваци на открито. Преди години тук бяха идвали бизнесмени от Бахрейн, които оглеждаха терен за голф игрище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони