Пуснаха овчар, обвинен в убийство на бизнесмен

Бургаският Окръжен съд пусна от ареста овчаря Динко Вълчев, от село Банево. Вълчев е обвиняем за убийството на айтоския бизнесмен Бехчет Ахмед /47г/. Магистратите промениха мярката за неотклонение на овчаря в домашен арест, тъй като по делото нямало събрани достатъчно данни за извършеното тежко прпестъпление.

На 20- ти март тази година бизнесменът Бехчет Ахмед изчезна безследно. Той тръгнал с автомобила си да пазарува добитък и не се върнал повече в родния Айтос. На 1- ви юли, след повече от тричев бе задържан месеца от изчезването на Ахмед, Динко Вълчев бе арестуван. Той има къшла в местността Башбунар край Банево. В първия ден на юли, местни жители се натъкнали на злокобна гледка: изгорен труп на мъж. Потресени, те се обадили в полицията. Малко след това бе установено чий е трупът, а Вълчев бе задържан.

Седмица преди да бъде арестуван заради убийството на Ахмед, Динко заровил мъртвата си майка, на 50 см в земята, в градината на двора им в Банево. Тогава бе оповестено, че майката била болна в последен стадий на нелечима болест и починала дни след като била изписана от отделение на бургаската болница. Синът й Динко, който пасял овце и кози, пък бил слабоумен. Той дори сам казал на комшиите в Банево, че заровил майка си в градината. Като не я видели няколко дни да излиза по двора, те го попитали къде е и той им разказал, че починала и я заровил - "Ей там в градината".

От задържането му през юли до вчера, Динко Вълчев е бил в ареста към бургаския затвор. Той не се признавал за виновен и твърдял, че не той, а колегата му Райно Иванов, с когото гледал животни, е убил търговеца, защото искал да купи от тях агнета на безценица. Райно също бе разпитан от ченгетата, но бе привлечен само като свидетел по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право