Осъдиха мъж, системно пребивал сина си с камшик

Условна присъда, порицание и пробация постанови Районният съд в Разград за мъж, системно пребивал детето си с камшик.

46-годишеният мъж от разградско село трябва да плати и 660 лв. разноски по досъдебното производство и такса.

Случаят с изтезаването на 9-годишното момче стигнал до полицията това лято. На 5 юли на тел. 112 бил получен сигнал, че дете е изхвърлено на улицата голо след побой от баща му, който с крясъци го натирал да хваща гората.

Обаждането било от съселяни, които се уплашили, че здравето и животът на момчето са застрашени.

В присъдата пише, че детето е било подложено на побоищата от септември 2012г. до този юли. За инквизициите бащата ползвал щека с привързан в едната й част кожен камшик. 2/3 от присъдата е подробно описание на травмите, които били установени от главата до петите на момчето.

За изтезанията бащата е осъден на 1 год. лишаване от свобода с 3 год. изпитателен срок. Разпоредени са пробационни мерки за включване в курсове и програми за обществено въздействие. Постановено е и обществено порицание пред колектива на осъдения.

Поводът за побоя през юли бил, че момчето се върнало вкъщи с кърлежи и си било изцапало гащичките, разказаха запознати. Преди това имало други всевъзможни.

Мъжът живеел на семейни начала с жена си, която вероятно също била жертва на тормоз, смятат съселяни. По-голямото им дете заминало за чужбина и у дома останал малкият, който отнасял гнева на таткото. Родителят нито пиел, нито пушел, но имал склонност към агресия.

За тормоза полицията е алармирала Отдела за закрила на детото. То било изведено при баба си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право