Италия атакува правилата за публични разходи на ЕС

Партията на Владимир Зеленски печели парламентарните избори в Украйна по предварителни данни

Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми срещу протестиращи в Хонконг

Махат от КАТ първата регистрация на автомобили Паспорт за всяка кола, влизаща в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 юли 2019

Ремонтират обсерваторията в Борисовата градина Софиянци гледат звездите през 120-годишен телескоп

Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Верижна катастрофа с 4 коли предизвика задръстване на път Е-79 край Симитли

Председателят на касата Жени Начева: Частните фондове и НЗОК с еднакви здравни услуги

Индия ще направи втори опит да изстреля космически апарат към Луната

Ботаническа градина като в двореца Шьонбрун ще правят в Пловдив

Ботаническа градина, подобна на тази в двореца Шьонбрун във Виена, но в умален вариант, ще правят в Пловдив в парка зад Природонаучния музей и Централния дом на младоженците, съобщи кметът на града под тепетата Иван Тотев.

„Заради изграждането на Ботаническата градина с открити и закрити оранжерийни пространства ще се наложи да се преработи проекта за Дондуковата градина, която е първият градски парк не само в Пловдив, но изобщо и в България. Идеята е да се впише духът на първия парк с идеите, вложени тогава, с възможност за открити пространства и закрити оранжерийни площи“, уточни градоначалникът Тотев.

Директорът на Регионалния исторически музей Стефан Шивачев допълни, че първият парк в следосвобожденска България е направен през 1878-1879 г. по идея на княз Дондуков-Корсаков, оглавявал по онова време временното руско правителство със седалище Пловдив, и впоследствие е кръстен на него.

През 2016 г. Община Пловдив предвижда и разширяване на Природонаучния музей, който само за един месец след отварянето си след основна реконструкция и модернизация, е реализират над 50 хиляди лева приходи.

Кметът Иван Тотев съобщи, че се предвижда изграждане на топла връзка между сегашната сграда на Природонаучния музей и намиращата се в съседство кръгла ритуална зала „Лотос“ на Централния дом на младоженците, в която по време на социализма се правеха кръщенета, но от години на практика не се използва за нищо.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.