Община продава мерцедеса на бивш кмет

Съветниците от шуменската община Никола Козлево са взели единодушно решение да се продаде на търг мерцедесът на бившия кмет Турхан Каракаш.

Возилото беше купено от малката община за 50 000 лв. през 2007 г. То е втора ръка, макар и да минава за луксозно, е в тийнейджърска възраст и подръжката му е много скъпа. Точно този мотив за продан изтъкнал пред съветниците новият кмет Ешреф Реджеб /ГЕРБ/. Последният ремонт на мерцедеса възлизал на 8000 лв. и благодарение на автокаското общината се разминала с голямото плащане, казаха запознати.

Заедно със славния мерцедес, който стана обект на медийни обсъждания, макар че не бе най-скъп в страната, ще се продават и стари микробус и автомобил. В момента се чака лицензиран оценител да определи цените, а общинските съветници трябва да ги одобрят и така ще бъде насрочен публичен търг с явно наддаване, каза председателят на местния парламент Стефан Стефанов.

Той уточни, че общината няма да разточителства за нова служебна кола на кмета Реджеб. Има дарение от 25 000 лв. направено от фирма, изградила фотоволтаичен парк в Никола Козлево и то ще се ползва по предназначение за закупуване на кола. Тя ще бъде високопроходима, подходяща за района. Новият първенец не бил по лукса, в момента се движи с личен джип, казаха местни. Черния мерцедес Е200 стои в служебния гараж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони