Излъчват мача на Стоилов и в кино

В Турция се оплакаха, че „Астана“ с треньор Станимир Стоилов се крие преди днешния ключов дуел с „Галатасарай“ в Истанбул от Шампионската лига. Само победа класира казахстанския отбор на трето място и за Лига Европа напролет. А Мъри и компания пристигнаха край Босфора още 8 дни преди мача, но без да вдигат шум.

От управата на „Астана“ забраниха на турските медии да общуват с играчи, отклониха всички заявки за интервюта в последните дни, като насочиха репортерите към снощната пресконференция, оплака се в. „Фанатик“. Седем дни гостите не допуснаха истанбулски фотограф. Отборът бе напълно изолиран от външния свят.

Казахстанците явно хвърлят солидни пари за уникално дългия престой преди гостуване. Клубът дори нае елитния олимпийски стадион за тренировките в продължение на 7 дни.

Естествено, коефициентите при букмейкърите са унизителни за „Астана“. Шансът за победа на „сараите“ се оценява на 1 към 1,53, равенството - на 1:3.8, а триумф на госта - на 1:7.

Световният шампион Лукас Подолски се изказа гордо: „Ние сме „Галатасарай.“ Изобщо не мисля за равен, въпреки че пак ще се класираме. Ние във всеки мач играем за победа. Хората няма да идват на стадиона, ако сме доволни и от реми.“

„Ако играем нашия футбол, имаме всички шансове да продължим“, коментира обаче Стоилов, който излиза в мач №66 в евротурнирите.

Казахстан е чакан от безсънна нощ за мача, който започва в 1,45 ч след полунощ, когато в Астана вече е сряда. Двубоят ще бъде излъчен дори в кинотеатър „Казмедиа Орталиги“ при свободен вход.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят