Боно посвети песен на жертвите в Париж

Рокаджиите от група U2 събраха многохилядна публика в парижката зала AccorHotels Arena в неделя вечерта, съобщи Би Би Си. Концертът на Боно и компания беше отложен с няколко седмици заради терористичния акт на 13 ноември.

Случилото се провокира фронтмена да напише песента Streets of Surrender. Музикантът разказа пред CNN, че е започнал да пише песента за италианския певец Дзукеро, и цитира част от текста й: “Всеки човек се нуждае от два града. Един, който може да докосне, и друг, който не може да види. В единия непознатият е приятел. Всеки си има един град на свобода. За мен той е Париж. Обичам го. Всеки път, когато се губя из тези древни улици, откривам себе си отново. Ти си свободен, скъпи, скъпи, свободен сега и завинаги. Рождество е, можеш да решиш да забравиш или да запомниш.”

На видеостена в залата бяха прожектирани имената на жертвите, а Боно каза от сцената: „Ние сме заедно със семействата на убитите в Париж. Със семействата на тези, които бяха убити в Сан Бернардино.” В знак на солидарност развя френския флаг и изпя песента на Жак Брел “Не ме напускай”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура