Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет на 20 и 21 юни в Брюксел

Никола Саркози ще бъде съден за корупция

Липсват обтривки от ръцете на обвинения в стрелба след пиянски скандал военен следовател Според прокуратурата следователят Калоян Узунов и военният поркурор Спас Илиев са били много пияни, но не са им взети и алкохолни проби

4 години затвор за мъж, пребил непълнолетния си брат Инцидентът станал заради пари от продажба на мед

Екатерина Захариева: Ще бъде историческа грешка, ако Северна Македония и Албания не започнат заедно преговорите за присъединяване към ЕС

Йорданка Фандъкова днес провери работата по ремонта на ул. „Каменоделска“

Отслужиха заупокойна молитва за бедствието преди 5 години ЕИБ одобри проект за интегриране при извънредни ситуации и кризи

Министър Емил Караниколов: Офертата за Ф-16 се разглежда от експертните групи по министерства, най-вероятно ще я коментираме публично в петък

УЕФА връща Люпко у дома

Газов котлон опожари каравана

Кметът на Банско пръв започна препис на „История Славянобългарска“

Прокуратурата в Силистра разследва инцидента с изчезналото в Дунав момче

Марияна Николова обсъди с посланика на Индия у нас Пуджа Капур развитието на българо-индийските отношения

89% от уязвимите приложения в смартфона могат да бъдат използвани с помощта на злонамерен софтуер

Изпълнителният директор на НЕК подаде оставка

Янева не се яви във ВСС за очна ставка с Ченалова (обзор)

Уволнената съдийка се срещала с премиера Борисов заради интервю на френския посланик

Адвокат Тодоров: Не съм мъжът от записа

Очната ставка между уволнените съдийки от Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева и Румяна Ченалова не се състоя вчера. Двете бяха привикани за изслушване заради изтеклите записи на техни разговори, добили известност като „Яневагейт“.

Кадровиците настояваха двете да се изправят очи в очи, тъй като при предишно изслушване във ВСС Янева заявила, че не помни такива разговори, а Ченалова – напротив. Очната ставка се провали заради отсъствието на Янева. Вместо нея в съвета дойде адвокатът й, който донесе нейни писмени отговори.

„Явно се притеснява“, обясни си отсъствието й Ченалова. „Мен ме питаха срещала ли съм се с Бойко Борисов. Заявих, че съм се срещала след изявлението на френския посланик“, каза тя. В интервюто Ксавие Лапер дьо Кабан я определи като „гнила ябълка“ заради нейно решение по дело.

По Би Ти Ви по-късно заяви, че сама потърсила премиера, а той само я изслушал. Що се отнасяло до мъжа от записа – той не бил магистрат.

За изслушване вчера във ВСС се явиха и трима от членовете на ВСС, споменати в записа, както и адвокат Иван Тодоров. Той бе викан, тъй като Ченалова го посочила като един от хората, които засичала в кабинета на Янева. Тодоров не отрече, че познава Янева. Но уточни, че срещите им били „официални и в кабинета й“. Преди години тя се свързала с него заради обжалване на избора й за шеф на СГС. Срещали се и за покупка на книги от дружество, в което Тодоров има акции, и за годишни абонаменти. Ченалова не познавал. За последните 5 г., от 109 дела на неговата кантора едва три били разпределени на нея. Тодоров заяви, че не e мъжът от записа, за което го питали във ВСС.

Да бъдат изслушани вчера бяха извикани и адвокатите Теодора Дренска и Момчил Мондешки. Дренска пратила писмени отговори, а Мондешки не отишъл.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.