Мъжът, който опита да спре терориста в лондонското метро: Останалите просто снимаха

Британецът Дейвид Питърс, който е бил в метрото в Лондон, където мъж с мачете рани пътници, разказа как заедно с още един пътник са му се хвърлили, опитвайки се да отдалечат от него децата.

"Там имаше и други възрастни мъже, но те просто стояха и снимаха това което се случваше на мобилните си телефони", казва Дейвид, цитиран от "Дейли Мейл".

"Те имаха много възможности да го хванат”. Самият Питърс получил рана в шията.

Дейвид Питърс обясни как той и още един "мъж с раница" се опитвали да привлекат вниманието на терориста към себе си, за да не успее да рани още някого.

"Един човек след инцидента дойде при мен и каза: "Браво, искам да ви стисна ръката. Вие сте единственият, който предприе някакво действие. Снимах всичко на видео", разказа Питърс. – Така се ядосах, че едва не се нахвърлих върху него".

Питърс влязъл в станцията на метрото, когато терористът вече е бил повалил на пода друг пътник и се опитвал да му пререже гърлото. Той видял мъжа, лежащ в кръв и се опитал да спре другите пътници, които искали да се спуснат на платформата. Британецът признава, че мислел само за това, че "трябва да спре този идиот". Той не е забелязал как Майр го е ранил.

След минути полицията изтласкала Питърс настрани, но той все още искал да се промъкне и да удари престъпника. Британецът добавя, че терористът изглеждал така сякаш се намирал под въздействието на наркотици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят