На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Разкриха откъде „Ислямска държава“ има оръжието си

Според доклад на правозащитната организация „Амнести интърнешънъл“ терористите от „Ислямска държава“ използват оръжие, произведено в над двадесет държави – включително и такова от САЩ, Русия, Китай и държавите-членки на ЕС. Те са го получили при разграбването на оръжейните складове на армията на Ирак, съобщи Новое Время.

„Разнообразното оръжие, което използва „Ислямска държава“ е доказателство за това, как неконтролираната търговия с оръжие може да причини мащабни жестокости. Лошото регулиране и отсъствието на надзор над потока въоръжение към Ирак в последните десетилетия се превърна в златна мина за терористите за достъп до оръжие“, смята анализаторът на организацията Патрик Уилкън. В частност, според него, терористите от „Ислямска държава“ са получили значителен арсенал оръжие след превземането на втория по големина град в Ирак Мосул през 2014 г.

Според доклада основната част от оръжието на „Ислямска държава“ е било произведено в периода между 1970 и 2000 г. Най-съвременното оръжие в арсенала на терористичната организация са зенитно-ракетни комплекси, управляеми противотанкови ракети и бронетранспортьори. Освен това съществуват индикации, че терористите от „Ислямска държава“ използват химическо оръжие.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.